Важно и полезно за интериорните врати

Когато избираме или проектираме ново жилище има една много съществена подробност, на която не се обръща особено значение, но в процеса на работа, когато всичко е наполовина завършено се забелязва, а в най-лошия случай, когато е завършено. Става въпрос за интериорните врати, които се помещават във всяка стая на дома.

В последствие може да се окаже, че строителните отвори предвидени за монтажа на врати във Варна например са или прекалено малки или прекалено големи, което съответно води до изникване на допълнителни разходи:

- От най-голямо значение е да се предвиди дали отвора, който е оставен за желаните интериорни врати, съответства на стандарта, тъй като производителите и доставчици на блиндирани и интериорни врати предлагат основно такива със стандартни размери.

- Като под стандартни размери за врати се разбира 70,80,90 и 100см ширина на 203 и 210см височина. Частни случаи са тези, при които вратите за помещенията ще водят към таван или дрешник, коридор или други по-специфични места, които имат по-тесни размери за проходима част. Като изключение може да бъде ако предварително сте закупили врати с нестандартен размер, спрямо Вашият отвор.

- От голямо значение при покупката на интериорни врати е и да предвидите дали вратите, които сте избрали отговарят на предназначението си, дали са фукционални и биха отговаряли в стилово отношение на дома Ви.

Също така е хубаво да сте запознати, че има десетки различни видове материали, от които могат да се произвеждат вътрешни врати, затова външният вид не трябва да е от ключово значение за Вашия избор. Обръщайте внимание на всяка подробност, която попивате от близки, познати или майстори, ще Ви е от полза.

Разбира се покупката на врати не се извършва всяка година, затова трябва да преценявате внимателно. Най-разпространеният материал, който се използва при направата на интериорни врати е дървото, но от него има различни видове като конфигурации.

Примерно има обработена дървесина напоена и споена с масла и смоли, които придават допълнителна плътност и здравина на материала. Избора е много богат, но изцяло зависи от Вас и преценката Ви за качество и надеждност.

Не забравяйте, че вратата е неразделна част от цялостната визия на всеки дом. Не претупвайте процеса на избора ѝ, за да бъдете максимално удовлетворени от крайния резултат.

Катeгории: