Входна врата

Една поговорка гласи, че „Нашият дом е нашата крепост”. И това е така, но за да се чувстваме добре защитени и сигурни ни трябва подходяща входна врата.

В наши дни клиентите ни се притесняват, все повече до колко би издържала вратата. Стабилна ли е? Изискванията са много и различни. Истината е, че за това никой консултант не може да даде гаранция, но пък може да помогне с най-точни обяснения за техническите характеристики на конкретните входни врати. Важни са много детайли при дадените входни врати, като изработка, материала от вън и от вътре, каса и первази, дръжки, панти, заключващи механизми и т.н. А качествата им доста се различават от тези на интериорни врати. Различна е и функционалността. Една входна врата, трябва да може да Ви осигури освен защитата при влизане с взлом, е редно да защитава вашето жилище и от студа, шума и всякакви миризми идващи от вън. Има много детайли наистина, за които трябва да бъдем внимателни. Няма нещо, което да разграничи вратата на „ХУБАВА” или „ЛОША”. Въпросът е дали ни е изгодна като цена и като изисквания. На пазара има вече достатъчно много избор, за всички предпочитания. За различие или атрактивност има различни орнаменти, които могат да се добавят. Както и големината всичко може да бъде направено по поръчка /височина и широчина/. Разбира се много е важно този вид врати, да бъдат и достатъчно атрактивни, за да впечатлят всеки още при първата среща. Или да има естетичен външен вид, за да бъде първата красива част докосваща всеки посетител или гост.

Вратите за къщи или вили трябва да имат и защита предпазваща ги от всички атмосферни условия (слънце, дъжд, сняг, студ, влага). Разработени по- специални технологии или импрегнирани със защитни лакове и бои.

Катeгории: