Видове закалено стъкло при стъклените врати

Стъклото е материал, който намира широко приложение включително и в строителството – за изработка на прозорци, стени или дори врати.

Напоследък, стъклените интериорни врати стават все по актуални и предпочитани. Те придават на жилището модерен и същевременно изискан вид. Освен това, всички стъклени врати позволяват проникването на повече светлина в стаята.

Интериорни врати със закалено стъкло

За изработката на стъклена интериорна врата се използва закалено стъкло, което произвежда по специален начин. Стъклото се загрява до около 700º C, след което се охлажда. Този процес предизвиква висока компресия в стъклената повърхност и прави закаленото стъкло 4-5 пъти по- здраво от незакаленото. Вече закаленото стъкло издържа на температурна разлика от 250ºC и е стабилно при температури вариращи от -70ºC до 300ºC. То не подлежи на пробиване, рязане или друга обрaботка, освен поставяне на ламинат и мат. Вероятността да се счупи закалено стъкло е малка, но при такива случаи то се чупи на малки частици без остри ръбове. Това нямалява и рисковете за нараняване. Закаленото стъкло има шумоизолационни характеристики както обикновеното.

Стъклените интериорни врати могат да бъдат с принт от един цвят, с изображение по избор или с матирано стъкло, или матирано стъкло и гравюра.

Интериорни врати с матирано стъкло

Крилото на вратата може да бъде от изцяло матирано стъкло. Стъклената врата с матирани елементи или изчистени линиии придава елегантност и усещане за семплост. Матираната част може да бъде само на шарките или обратно - цялото стъкло да бъде матирано, а линиите гладки.

Интериорни стъклени врати с принт

Стъклените врати с принт са много модерни и елеганти. Принтът може да е с изображение по желание – с флорален мотив, пейзаж или дори снимка на клиента. Отпечатването му върху стъклото става чрез иновативна UV LED технология. Изсушаването на мастило с UV светлина позволява да се печата на всякакви гладки повърхности. Този вид печат дава добър естетичен вид и реалистични цветове на отпечатаните изображения.

Катeгории: