Забравената история на незабравимите ролери и кънки

Произход и информация за ролковите кънки

Ролковите кънки са чудесен подарък за вашето дете. Те са удобни, сигурни и практични.

Нека обаче разгледаме характеристиките на този продукт по-обстойно.

Ролковите кънки са мултифункционални. Те може да се използват за развлечение, спорт или като форма на транспорт.

Нека започнем с това кога и как са възникнали кънките. Оказва се, че историята започва през 1760 и е колкото забавна, толкова и тъжна. Човекът отговорен за това изобретение е Джон Мерлин. След създаването им, той решил да измисли оригинален начин да ги представи пред света. По това време в Лондон предстоял маскарад, на който били поканени куп хора. Планът на Мерлин бил да свири на цигулка на сцената, докато същевременно се пързаля по сцената. За съжаление обаче той нямал достатъчно време да практикува и освен това кънките му не били направени така, че да може да се върти. Мерлин успял да се задържи на тях известно време, докато накрая се блъснал в огромно огледало. След инцидента той страдал от сериозни физически наранявания, въпреки че вероятно най-наранена е била гордостта му.

Много изобретатели се пробвали да усъвършенстват кънките през годините, но никой не успял да направи значителни промени до 1863 – цял век след създаването им. Джеймс Плимптън създал четириколесни кънки, като използва еластични вагони, наречени камиони, които позволяват на човек да се обърне, като се наведе в посоката на пътуване. В самото начало на 20 век подемът продължава. През 1905 са открити пързалки, специално за пързаляне с кънки. Така карането се превръща в истинско удоволствие и хората го предпочитат, оставяйки танци и други развлечения на заден план. През 1906 вестниците започват да пускат статии за пързалянето, популяризирайки го още повече. Десет години по-късно Чарли Чаплин участва в "The Rink" - първият филм за ролкови кънки.

Така малко по малко популярността на ролери и кънки се качва и интереса на хората се засилва. В днешно време те са разпространени навсякъде сред малки и големи. По-опитните могат да изпълняват различни номера с тях. Кънките се смятат за сравнително безопасен продукт, но въпреки всичко използването на защита е силно препоръчително. Каска, наколенки и протектори са напълно достатъчни за сигурността на детето ви. Днес кънките се предлагат в множество дизайни. Важно е да изберете точният и най-подходящ за вас или детето ви. Няколко важни фактора играят роля при избора на кънки. Важно е да закупите продукта от сигурен и надежден производител. Те трябва да са удобни, като значение има и дали детето е начинаещ или напреднал. От захвата зависи самото каране и безопасността на малчугана. Всички ролери за деца са снабдени с къси лагери и колела с малък диаметър за по-плавно и приятно движение.

Катeгории: