Защо да изберем алуминиеви врати?

Алуминиевите врати са най-добрата алтернатива за помещения с висока влажност, защото са изработени от подходящ материал - устойчив на влага и с пълнеж PVC Хънтър. Обкова им включва секретен патрон с ключ, брава с насрещник, който е регулируем, дръжки от метал тип розетка, с осови панти, които са фалцови, имащи определена посока на отваряне. Подходящи са за бани, тоалетни, като вътрешни врати и за търговски помещения.

Ако старата ни врата е с метална каса, е необходимо да се отстрани панелната част, за да се освободи достатъчно място за размерите на новата ни алуминиева врата. Материалът за направата ѝ представлява алуминиеви ленти, от където идва и самото име на този тип врати за баня. Той се отличава с това, че запазва всичките си качества, независимо от промените във външната среда. Устойчив е на корозия, ръжда, влага, включително и издуване. Ако за нашите мокри помещения изберем врати изработени от HDF, метал, ПДЧ или MDF в дългосрочен план те биха имали промени в повърхността, което ще наруши целостта им, и те няма да останат в същия съвършен вид както до момента. Въпреки, че някои от изброените дървесни материали се водят влагоустойчиви, това не ги прави и водоустойчиви. Водата би могла да увреди сериозно тяхната повърхност.

Много клиенти, все повече, избират интериорни врати за мокрите си помещения, защото не харесват достатъчно визията на алуминиевите врати, или защото искат нещо по-различно. Те не знаят обаче, че ако дълго време бъдат излагани на влага е възможно да се появи раздуване в краищата им. Ако пък вратите са от метал е възможна появата на ръжда или корозия.

Освен перфектните технически характеристики, визията на алуминиевите врати е много стилна и с възможност за изработка с огледало от едната или от двете страни.
Стандартно алуминиевите врати се предлагат с габаритен размер 68/197 см, но при нестандартни строителни отвори, по желание на клиентът те могат да се изработят и по поръчка, по индивидуални размери.

Катeгории: