Защо е важна употребата на дентален конец за зъби?

Въпреки, че можете да си купите дентален конец от всяка аптека и по-голям магазин, той се използва от значително по-малко хора, в сравнение с четката и пастата за зъби. Въпреки това, не мислете, че употребата му е сложна или ще ви отнеме прекалено много време.

Необходимо е вашият стоматолог да ви покаже как правилно да държите конеца и под какъв ъгъл да бъде придържан той. За целта се използват двете ръце. Това е изключително важно, ако искате изрядно поддържани зъби и устна кухина, тъй като четката не може да достигне до местата между самите зъби, особено ако вашите са плътно наредени или имате изкривявания. Повече информация за правилният начин за почистване на зъбите и грижа за устната кухина може да откриете на блога на Stomcenter.bg на адрес http://stomcenter.bg/ . Там ще научите повече и за рисковете и болестите, които ще ви сполетят ако не почиствате зъбите си правилно.

Вашият зъболекар ще ви насочи към добри марки дентални конци и ще ви даде брошури за поддържане на орална хигиена, в които нагледно е показано как да използвате дентален конец, как да почиствате ефективно зъбите си с четка за зъби и как да използвате вода за уста.

Това са необходими процедури за хората, които искат здрави зъби, сияеща усмивка и високо самочувствие.
Ако използвате вода за уста имате значително по-голям шанс за укрепите венците си и да отстраните до 80 % повече плака и вредни бактерии, в сравнение с миене само с четка и паста за зъби.

Точната марка и вид вода за уста, които са най-подходящи за вас ще ви бъдат препоръчани от стоматолог.
Децата също могат да използват детска вода за уста. Тя е изключително ефективна при тях, защото те все още нямат стабилни навици за почистване на зъбите, не почистват достатъчно дълго зъбите си с четка и паста и чрез водата могат да подпомогнат добрата орална хигиена.

Храната и напитките, които консумирате определено имат важно значение за състоянието на зъбите ви. Обърнете внимание на това, ако искате не само сияйна усмивка, но и да се чувствате добре. Не бива да се забравя и нежното почистване на езика. По него се задържат доста бактерии и той е причина за поява на лош дъх, особено след консумация на пикантни храни. Някои четки притежават специална част, която е предназначена за почистване на езика, но това може да стане и със самата четка.

Ако всичко това ви се струва доста трудно и често използвате оправданието, че нямате достатъчно време, особено рано сутрин, когато бързате за работа, помислете за хората, преди векове, на които им се е налагало сами да приготвят специална пудра, с която да почистват зъбите си.
През 17 в., когато все още не са съществували пасти за зъби, се е използвала пудра, в чийто съставки са влизали подправки като мед, карамфил, канела, дори фино смлени кости от сепия. За това свидетелства комплект за почистване на зъбите от 1973 г. , който представлява сребърна четка за зъби, четка за почистване на езика и сребърна кутийка, в който се съхранява пудрата за почистване на зъбите.

Катeгории: